Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Met de release van Pokémon GO zijn er natuurlijk veel vragen bij de spelers, vragen die bij telkens terugkomen en waarvoor je hier een duidelijk antwoord kan op vinden! Heb je nog een vraag die niet beantwoord is geraakt, stuur deze dan gerust door naar contact@pokehunters.be .

1. Is deze Pokémon zeldzaam?

Nee, als je de Pokémon gevangen hebt in een stad, zijn er ongetwijfeld al veel andere die dezelfde Pokémon hebben gevangen. Wanneer je gebieden bezoekt die niet veel bezocht worden door mensen, kan je zeldzamere tegenkomen. Zo kan je bepaalde vuurpokémon in de buurt van vulkanen vinden, etc..

Ook zijn er 4 types die enkel voorkomen als je in een bepaald continent bent (om het reizen aan te moedigen). Je kan deze ook krijgen uit de 10km eitjes:
Kangaskhan: Australie/Nieuw Zeeland
Tauros: Amerika
Mr. Mime: West Europa
Farfetch’d: Azië

2. Welke Pokémon is dit?

Dikke foei als je de eerste 150 Pokémon niet meer kent! Een leuke manier om te weten te komen welke Pokémon het is, is om hem te gaan zoeken en te vangen!
Of je kan ook de Pokédex online raadplegen.

3. Zijn de servers down?

Serverstatus kan je hier opvolgen. Door de grote hype rond het Pokémon fenomeen speelt grotendeel van de wereldbevolking momenteel het spel, waardoor de servercapaciteiten van Niantic dit momenteel niet volhouden.
Vooral wanneer Amerika begint te spelen, ondervinden we problemen. ‘S ochtends en kort na de middag zijn er geen problemen, vanaf 16u kunnen er dus wel serverproblemen opduiken.
Dit is slechts tijdelijk totdat Niantic hun probleempjes heeft opgelost.

4. Wat doe je met dubbele Pokémon?

Doorheen je avontuur zul je ongetwijfeld veel dezelfde Pokémon vangen. Je kan de overbodige (met lage cp) transferren naar de professor in ruil voor een candy, die je kan gebruiken om je Pokémon te evolven of een level te laten stijgen.
Voor wie een xp boost in trainer level wil, kan bijvoorbeeld al zijn Rattata’s en Pidgey’s sparen, een lucky egg gebruiken, en ze evolueren (dit kost slechts 12 candies). Zo krijg je 500 + 500 bonus XP per evolutie.

5. Help, ik heb geen Poké Balls meer!

Pokehunters - Items - Pokestop

Trek je wandelschoenen aan en bezoek Pokéstops! Wanneer je op de blauwe icoontjes klikt, kan je de foto spinnen (door te swipen) en krijg je items zoals Potions, Revives, maar vooral…. Poké Balls!
Heb je geen Pokéstops in je buurt? Dan kan je altijd een Pokéstop aanvragen bij Niantic. Meer info klik hier.
En wie echt geen Pokéstops vindt, of met een gebroken been binnenzit, kan nog altijd Poké Balls kopen in de Shop!

6. Kan ik Pokémon GO ook spelen op mijn Windows Phone?

Nee, momenteel is Pokémon GO enkel beschikbaar voor Android en iOS.

7. Wat is het verschil tussen een Poké Lure & Incense?

Een Incense (Wierook) zorgt ervoor dat Pokémon sneller naar jou komen. De walm volgt jou gedurende een half uur, maar enkel jij geniet van de bonus. Een Poké Lure daarentegen is een vaste plaats waar Pokémon naar toe worden getrokken, maar hier kan iedere speler van genieten (zichtbaar als roze Pokéstop). De lure activeer je op een Pokéstop, je klikt op het witje balkje boven de foto en steekt de Poké Lure Module er in. 

PokéLure Module inplaatsen Pokémon GO

8. Zitten er Pokémon in het gras die opspringt op de kaart?

Dit wil zeggen dat er Pokémon in de buurt zitten, maar het is geen 100% garantie dat er daadwerkelijk een Pokémon zit. Om Pokémon te vinden, moet je afgaan op de voetstapjes in het Pokémon menu rechtsonder.

9. Bij sommige Pokémon zie je een blauwe glans op de achergrond. Wat is dit?

Die blauwe glans toont aan dat je die Pokémon recentelijk gevangen hebt.

10. Hoe gebruik je Razz berries?

Wanneer je een Pokémon wilt vangen, vind je rechtsonder je rugzak icoon. Als je daarop klikt kan je een Razz berry selecteren. Smijt deze naar de Pokémon om je volgende worp iets makkelijker te maken. LET OP: Razz berries gelden maar voor 1 worp, dus wanneer je hem na 1 keer niet kan vangen, moet je opnieuw een Razz berry gebruiken.