Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Gym Battles

Gym Battles

Pokehunters - Items - GymGyms vind je op de map en zijn een plaats waar je kan vechten tegen Pokémon van het andere team. Ongeclaimde gyms verschijnen als grijze icoontjes op de map, wanneer een team de gym geclaimed heeft, verandert deze naar het kleur van het team. Wanneer een gym geclaimed is, kan je twee dingen doen afhankelijk wie de gym bezit.

pokebattleHet vechten zelf:

De gameboyspellen hanteren een klassieke turn by turn systeem, waarbij elke Pokémon om de beurt een aanval mag doen. Bij Pokémon GO is het echter real-time based, dus je kan aanvallen zoveel je wil en zo snel je wil. Door te vechten kun je zo je powerbar opladen, waardoor je je Pokémon zijn speciale aanval kan laten doen. Tijdens het vechten wordt er ook rekening gehouden met het type van de Pokémon, dus je kan extra schade toebrengen met bv een waterpokémon tegen een vuurpokémon. Bij het vechten zijn er enkele mogelijke handelingen:

– Tik op je scherm: je Pokémon doet zijn basisaanval en laadt zijn powerbar op.
– Blijf duwen op het scherm om je speciale aanval te doen.
– Swipe op het scherm om je Pokémon naar links of rechts te bewegen.
– De knop “weglopen” (rechtsonder) zorgt ervoor dat je de battle verlaat.
– De knop “wisselen” (rechtsonder) laat je toe om je huidige Pokémon te ruilen voor een andere.

In lagere trainer levels volstaat het om zo snel mogelijk op je scherm te tikken en je speciale aanval te laden. Vanaf level 15-20 probeer je best al rekening te houden met de tegenstander zijn acties, zodat je zijn speciale aanval kan ontwijken.

De gym behoort aan een ander team:

Dan kun je vechten om de gym te claimen voor je eigen kleur. Wanneer je dicht genoeg bent bij een gym, kan je hierop klikken en zie je het gym scherm. Om alle Pokémon te zien die de gym bezetten, kan je swipen naar links of naar rechts. De meest zwakke Pokémon staat steeds als eerste.

Rechtsonder kan je dan kiezen of je ertegen wilt vechten. Het doel van het vechten is om de gymprestige naar beneden te halen. Het maximum gymprestige die een gym kan bezitten, hangt af van hoe goed het andere team de gym getrained heeft. Per 2000 prestige stijgt de gym een level, en kan er 1 extra Pokémon ingestoken worden van hetzelfde team (1 Pokémon per trainer per gym). Wanneer je tegen de Pokémon in de gym vecht, haal je de gymprestige naar beneden. Je kan meermaals vechten tegen een gym, en Pokémon worden uit de gym gezet wanneer de prestige onder het gymlevel gaat (2000, 4000, 6000, 8000,…).
Nadat de prestige op 0 is gebracht, zal de gym weer grijs worden, en kun je die claimen voor jouw team. Klik op de grijze gym en linksonder het gymscherm kan je kiezen om er een Pokémon in te steken. Vergeet niet, deze Pokémon zul je dan niet meer kunnen gebruiken om tegen andere gyms te vechten, totdat hij zelf uit de gym wordt gekicked.

Gym Zelfde TeamDe gym behoort tot je eigen team:

Wanneer de gym tot je eigen team behoort, kan je er niet tegen vechten om ze er uit te kicken. Wat je wel kan doen is ertegen trainen, om de gymprestige omhoog te halen zodat je je eigen Pokémon er bij kan steken (per gymlevel kan je 1 Pokémon in de gym steken).
In het gymoverzicht vind je onderaan een knop om er tegen te trainen. Trainen doe je slechts met 1 Pokémon, in tegenstelling tot vechten. Met die ene Pokémon probeer je dan zoveel mogelijk Pokémon van je gym te verslaan, om zoveel mogelijk prestigepunten te krijgen. Wanneer je het prestige naar een nieuw niveau brengt (2000, 4000, 6000, 8000, …) zodat het gymlevel stijgt, kan je je eigen Pokémon er in steken.

pokemon-go-shopBeloningen

Wanneer je Pokémon in een gym verslaat, krijg je XP, kan je Prestige doen verliezen of bij krijgen afhankelijk welk team de gym bezit, en als je zelf een gym bezit, kan je eenmaal per 21 uur een extra beloning krijgen in de shop (rechtsboven), 10 coins en 500 Stardust per gym die je bezit.

Navigation

Add comment