Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Japan Lanceert Veiligheidscampagne

Japan lanceert veiligheidscampagne

Een cybersecurity organisatie van de Japanse overheid heeft een veiligheidscampagne gelanceerd. Ze willen waarschuwen voor de gevaren van Pokémon GO.

Een informatieposter die de perikelen van Pokémon GO detailleert werd gepubliceerd door een Japanse regeringsinstantie.In heel Japan heerst een volle anticipatie voor Pokémon GO‘s release.

Het NISC (National center of Incident readiness and Strategy for Cybersecurity) postte het “Bericht aan Pokémon trainers” op haar officiële Twitter en LINE accounts op de nacht van 20 juli.

Informatieposter

pic2


Het veiligheidsplan overloopt in detail 9 punten waaraan aspirerende Pokémontrainers moeten denken zodra het spel uitkomt. Ze gaan als volgt:

pic3
1. Bescherm jouw persoonlijke informatie
Gebruik een nickname i.p.v. jouw echte naam, en laten we geen foto’s dicht bij ons huis op Facebook gooien.

2. Wees voorzichtig met valse applicaties en cheat-software
Deze stellen je open voor hackers en virussen.

3. Je hoort toch wel een weerapplicatie te downloaden
Het weer kan zeer snel omslaan, dus wees iedere dag op de hoogte van het weerbericht.

pic 4
4. Pas op voor zonnesteken
Zonnesteken zijn de laatste jaren ernstiger geworden in Japan. Iedereen moet zich wapenen tegen de zon: smeer je in, zoek de schaduw op. Zeker voor wie buiten rondloopt op zoek naar Pikachu!

5. Heb een reservebatterij voor jouw telefoon op zak
Pokémon GO verbruikt veel van je telefoonbatterij, denk dus aan een back-up (je zou toch niet verloren willen lopen zonder toegang tot de GPS op jouw telefoon).

6. Wees voorbereid om altijd je familie te kunnen bereiken
Als je zonder batterij zit, zorg dan dat je enkele nummers op een kaartje hebt staan die je kan opbellen met een publieke telefoon/de telefoon van een vriend(in).

pic5
7. Ga niet op gevaarlijke 
terreinen
Het lijkt vanzelfsprekend, maar er hebben zich in verschillende landen al verscheidene incidenten voorgedaan waarbij trainers gekwetst raakten op plaatsen waar ze niet hoorden te zijn in de jacht op Pokémon.

8. Wees op je hoede als iemand zegt dat ‘ie je wilt ontmoeten
Verder op punt 7: enkele meldingen van Pokémon GO gerelateerde overvallen. Ze zouden maar al te graag je dure telefoon in handen krijgen, maar een telefoon is vervangbaar en jouw leven is dat niet…

9. Loop niet over straat terwijl je met jouw telefoon bezig bent
Pokémon GO of een bericht sturen naar je vrienden: Wees altijd op je hoede voor jouw omgeving!


De meesten van deze punten zijn enkel van toepassing op jonge trainers, maar sommigen kunnen toch wel handig zijn voor ons allemaal terwijl we volop met onze gedachten in het spel zitten.

De wereld kleurt massaal rood, blauw en geel door de immense populariteit van Pokémon GO, en toch wachten de Japanners nog steeds op de officiële release van het spel in hun land. Deze campagne zorgt voor nog meer speculatie en anticipatie terwijl heel Japan wacht op Pokémon GO.

Bron: Yahoo! NewsNISC
Afbeeldingen:
 NISC

Navigation

Add comment