Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Meer-servers-voor-Europa-1024x473

Meer servers voor Europa

Als je de laatste dagen Pokémon Go gespeeld hebt, is het je misschien opgevallen dat de servers niet altijd even stabiel zijn. Niet zo verwonderlijk, als je weet dat er op een gegeven moment wel 47 miljoen mensen tegelijk probeerden te spelen/in te loggen. Ook probeerden velen in te loggen terwijl het spel nog niet officieel uit was in hun land (foei foei… Wie doet dat nu? 😉 ), wat de stabiliteit ook niet echt bevorderde.

Pokemon-Go-Server-Issues

De servers van Niantic waren echter niet voorbereid op zo’n gigantische hoeveelheden spelers en dat leidde tot talloze crashes, verdwijnende ‘Error’-pokémon en het ondertussen welbekende ‘our servers are experiencing issues’-scherm. Spelen in de ochtend ging nog wel in ons kleine Belgenlandje, maar zodra de Amerikanen wakker werden begonnen de problemen.
Deze zouden (binnenkort) echter tot het verleden moeten behoren, want Niantic is bezig een hele resem nieuwe servers te installeren, zegt onder andere de MMO Server Status report.

Knipsel

Ongeveer elk land (waar de app officieel uit is) heeft/krijgt een eigen, dedicated server, ook België! Hierdoor zou de verbinding met het spel veel stabieler moeten worden. Momenteel is het mogelijk dat er nog een aantal problemen zijn, maar Niantic is druk bezig om ook deze te verhelpen (waaronder hopelijk ook de 3-voetstapjes bug). Zeg dus maar vaarwel (hout vasthouden) tegen het gefrustreerd heropstarten van de app en het repetitief geklik op de ‘Retry’-knop.

Navigation

Add comment