Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Pokémon GO & Batterijgebruik

Pokémon GO & Batterijgebruik

Het gebruik van Pokémon GO heeft een zware impact op je smartphone batterij, en hieronder vind je enkele tips om de levensduur zo optimaal mogelijk te maken:

Gebruik de Battery Saving-functie

Batterij SaverIn de app zelf kan je kiezen om de muziek, geluidseffecten, en vibratiemode af te leggen, wat allemaal resulteert in een lager batterijgebruik. Wat je echter ook kan aanvinken, is de battery saver. Deze zorgt ervoor dat je scherm uitgaat als je er niet naar kijkt, terwijl de app blijft werken (en tegenstelling tot wanneer je je telefoon vergendelt).

  •  Open de app.
  • Tik op het pokéball icoontje onderaan.
  • Tik op settings rechtsboven
  • Vink de battery saver aan.

Speel zonder Augmented Reality

Natuurlijk is het enorm leuk om de Augmented Reality te gebruiken, maar dit gaat ten koste van je batterij. Wanneer je een pokémon tegenkomt, kun je rechtsboven de AR uitschakelen, waardoor het overgaat naar een standaar achtergrond waar je je pokémon kan vangen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je batterij langer meegaat, maar het lijkt ook iets makkelijker om de pokémon te vangen. Ook zorgt het ervoor dat mensen niet raar kijken wanneer je plots een foto neemt van de grond (of erger nog, van hen als de pokémon naast hen zit).

AR_batterij

AR_batterij

Verlaag je scherm helderheid

Minder energie naar je scherm betekent meer energie bruikbaar voor de Pokémon GO App. Het enig nadeel dat dit heeft, is dat je scherm niet meer zo leesbaar wordt wanneer het een zonnige dag is.

Vink ook de auto-adjust functie uit van je scherm, dit zorgt ook voor meer batterijverbruik.

Sluit andere Apps.

Apps die sluimeren in de achtergrond verbruiken ook batterij. Sluit al je ongebruikte apps om optimaal gebruik te maken van je batterij. Veel smartphones hebben al een ingebouwde functie om je batterij te sparen, maar er bestaan ook apps die zorgen voor een betere batterij management (zoals Battery Doctor).

Sluit de App tussen twee pokéstops door.

Wanneer je aan het reizen bent met de auto, ga je vaak sneller dan 20km/uur, waardoor de afgelegde afstand niet meetelt voor het uitbroeden van een ei. Dus als je een grote verplaatsing doet, en weet dat er weinig pokéstops zijn (of je kent de locatie van buiten), kun je de app even op de achtergrond zetten tot je er bent. Het nadeel is dat je hierdoor eventuele pokémon kan missen, dus het is afwegen wat de beste oplossing voor je is.

Gebruik een draagbaar batterijpack.

Hiervoor moet je natuurlijk een batterijpack kopen, maar het is enorm handig om je pokéhunts langer te laten duren. Je kan je batterij zo opladen terwijl je bezig bent pokémon aan het vangen!

Eerder werd vermeld dat je je batterij wat kon sparen door Google maps offline te downloaden, dit werd echter weerlegd en is dus niet geldig.

Navigation
Comments (1)
  • Poeseline / July 13, 2016 / Reply

    Ik heb al ondervonden dat de app vastloopt wanneer je de Battery Saving functie gebruikt. Je loopt wel nog rond maar je kan niks meer aanklikken.

Add comment