Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Pokémon Go de Basics

Pokémon Go: de Basics

In Pokémon GO trek je zelf de wijde wereld in om zoveel mogelijk Pokémon te vangen, en uiteindelijk een echte Pokémon master te worden. Hieronder vind je de basis die je nodig hebt om het maximum uit je avontuur te halen.

Hoe je Pokémon GO installeert, vind je hier.

Na de installatie kan je kiezen tussen aanmelden met je Google account of met je Pokémon Club account. De gegevens worden opgeslagen per account, dus je kan zelfs op een andere smartphone verderspelen met je eigen Pokémon.

Vervolgens kan je je character aanmaken, waarin je de keuze hebt uit enkele standaardkledingstukken. Je krijgt nog je Pokédex, en wordt de wijde wereld ingestuurd.

Kies je Starter Pokémon

Starter

Wanneer je voor de eerste maal op de speelmap komt, zul je de keuzen hebben om je starterpokémon te kiezen: Charmander, Bulbasaur en Squirtle verschijnen op je map, en je kan klikken op de Pokémon die je wilt vangen.

Meer info over het vangen van Pokémon vind je hier.

TIP: Voor wie Pikachu als eerste Pokémon wil hebben, moet 3 maal weglopen van de starterpokémon, de eerstvolgende Pokémon die je zal tegenkomen, zal een Pikachu zijn.

 

Pokéstops

Pokehunters - Items - PokestopWanneer je in het echt rondwandelt, zal de GPS in je smartphone dit detecteren, en je character overeenkomstig bewegen op de kaart. Vanaf nu kan je dus rondtrekken naar waar je wil, en is het een goed idee om eerst een paar Pokéstops te bezoeken.

Pokéstops zijn speciale bezienswaardigheden in je regio, en wanneer je er op klikt, zie je een foto en titel van de bezienswaardigheid. Als je de foto spint (swipen), zullen er Poké Balls en andere loot uitvallen. Wanneer je dus weinig Poké Balls, potions of revives hebt, kan gemakkelijk deze aanvullen via de Pokéstops. Pokéstops resetten om de 5 minuten, dus je kan perfect een wandeling uitstippelen waarbij je constant Pokéstops kan looten.

Voor meer info over wat je kan krijgen bij een Pokéstop, zie de items.
Wil je weten waar er Pokéstops dicht in je buurt zijn? Neem dan een kijkje op de kaart.

Stuur Pokémon naar de professor

Uiteindelijk wil je iedere pokémon vangen die je tegenkomt, je krijgt er immers xp voor waardoor je stijgt in levels en waardoor je nieuwe pokémon kan tegenkomen. Door je overtollige (en zwakste) Pokémon op te sturen naar de professor, krijg je er een candy voor de Pokémon in ruil, waardoor je je sterkste Pokémon kan levelen en laten evolueren.

Hernoem je Pokémon

Om de ervaring wat persoonlijker te maken, kan je iedere Pokémon die je vangt ook hernoemen. Dit maakt het makkelijk om bijvoorbeeld je sterkste Pokémon snel terug te vinden. Een nadeel is dat de nickname niet zichtbaar is in gyms voor andere spelers.

Eitjes broeden

Pokehunters - Items - EggBij een Pokéstop heb je altijd de kans om een ei te krijgen. Deze eieren bevatten ook Pokémon en kun je uitbroeden door ze in een incubator te stoppen en de gevraagde afstand te wandelen (2, 5 of 10 km). Je krijgt 1 incubator die je oneindig veel kan gebruiken, en incubators met 3 uses kan je soms krijgen uit Pokéstops of via de Shop.
Wil je weten welke Pokémon er uit je eitjes kunnen komen? Hier vind je een overzicht.

Teams

Wanneer je level 5 wordt, zul je moeten kiezen uit een van de 3 teams: Instinct, Mystic of Valor. Eenmaal je een team gekozen hebt, kan je vechten in gyms voor prestige en XP.

Let op; je kan niet meer veranderen van team eens je gekozen hebt.

Meer info over de teams, zie hier.

Gyms

Gyms verschijnen naast de Pokéstops op de kaart, en zijn een plaats waar je kan vechten tegen Pokémon van het andere team, of je Pokémon laten trainen wanneer de gym tot je eigen team behoort.
Meer info over de gyms, zie hier.

Navigation

Add comment