Pokehunters Logo
SERVER STATUS: ONLINE
Pokémon GO San diego Comic-con Panel

Pokémon GO San diego Comic-con Panel

De San Diego Comic-Con International is de grootste conventie ter wereld. Oorspronkelijk handelde het alleen over stripboeken, maar door de populariteit is het evenement tot veel meer uitgegroeid. Ieder jaar worden er op dit vier dagen durend feest tal van nieuwe filmtrailers, game releases en andere leuke dingetjes bekend gemaakt. Pokémon GO kon hier dus zeker niet op ontbreken, en Niantic hield een panelgesprek, waarbij ze enkele vooruitzichten gaven van het spel, en ook enkele vragen beantwoordden.

Team Leaders onthuld

Op level 5 kan je een team kiezen uit Instinct, Mystic of Valor, waardoor je een teamkleur krijgt (geel, blauw of rood) en een van de 3 legendarische vogels je mascotte wordt. Van de teamleaders zelf zagen we slechts enkel de schaduw, maar deze werden dus onthuld op Comic-Con. Hier zijn ze: Candela voor Team Valor, Blanche voor Team Mystic, en Spark voor Team Instinct.

De Team Leaders zullen je advies en strategiën meegeven die je kan gebruiken in Pokémon GO, en kunnen mogelijks ook een soort van missies of quests meegeven, waarbij een speler bepaalde voorwaarden moet volbrengen om zijn team te helpen, maar dit is momenteel nog maar pure speculatie. Het enige wat momenteel vast staat is: “We zullen nog van hen horen…”

Pokémon GO Team Leaders Onthuld

Eevee Nicknames en andere Easter Eggs

Eerder werd al vermeld dat je de evolutie van Eevee kan kiezen als je ze een bepaalde nickname geeft (met knipoog naar de originele Pokémon series), maar tijdens het panelgesprek werd dus bevestigd dat er nog heel wat andere Easter Eggs inzitten die nog niet ontdekt zijn. Zo zijn de regio-gebonden Pokémon er ook een van: Tauros, Kangaskhan, Mr. Mime & Farfetch’d kan je enkel vangen in respectievelijk Amerika, Asutralië/Nieuw Zeeland, Europa en Azië. Een mogelijke Easter Egg die nog niet achterhaald is, is de Pokémon Ditto. Deze zit in het spel, maar momenteel is niemand er in geslaagd om het te vangen.

Het ruilen van Pokémon en toekomstige features

De ruilfunctie, waarbij je Pokémon kan ruilen met medetrainers, is onderweg, maar de eerste prioriteit is het oplossen van de server problemen vooraleer ze nieuwe features toevoegen. Uit de beta blijkt dat je enkel kon ruilen wanneer je de trainers tegenkwam, en dus bijvoorbeeld geen Tauros met iemand die in Amerika zit kon ruilen. Of dit systeem lokaal blijft of gaat uitbreiden, is nog niet bekend, maar wat wel zeker is, is dat ruilen een essentiële feature zal worden, aangezien de Pokémon gameboygames hier ook gretig gebruik van maakten.

Er ging ook een gerucht de ronde dat de eerste Legendarische Pokémon te vangen zou zijn op Comic-Con, wat uiteraard niet zo was. Het spel heeft eerst stabiliteit nodig, vooraleer er nieuwe functies/Pokémon bijkomen. Komt er ook bij dat het spel nog maar net gelanceerd is in Japan, maar andere Aziatische landen kunnen nog geen Pokémon vangen, wat het dus oneerlijk zou maken tegenover bijna de gehele wereld om op 1 enkele plaats een legendarische Pokémon te laten spawnen.

Nog een nieuwe feature die op het programma staat, is het omvormen van Pokéstops naar Pokémon Centers. In deze centers zul je onder meer je Pokémon kunnen healen, zonder dat je telkens een potion per Pokémon moet toedienen. De Pokéstops zullen ook meer en meer aangepast kunnen worden, wat interessant is voor bedrijven en zelfstandigen, zoals McDonalds momenteel doet in Japan.

Verder is er ook nog sprake van de mogelijkheid om je Pokémon te trainen, dus een soort van gym battles maar dan tegen wilde Pokémon, werd het fokken van Pokémon ook even aangehaald als mogelijke feature (waarbij Ditto dus een enorm voordeel zou zijn). Nog een feature waar iedereen naar uitkijkt is de volgende generatie Pokémon, aangezien iedereen het na een tijdje beu zal worden om -alweer- een Pidgey tegen te komen.

De gym battles kunnen soms nog vastlopen, en wanneer je een gym verslagen hebt, kunnen andere spelers deze van je ‘stelen’ als ze sneller hun Pokémon in de gym kunnen steken. Niantic is dit probleem ook aan het bekijken, en zal ongetwijfeld in de toekomst een oplossing voor dit probleem voorzien.

Pokémon Go Ruilen

De 3 voetstapjes…

Op de commentaar wanneer de voetsporen-indicator opnieuw zou werken, gaf het panel slechts een ontwijkend antwoord. Topprioriteit is de servers stabiel krijgen, en de app in alle landen te releasen. De foutieve indicatie van de voetsporen is dus geen bug, maar is bewust uitgeschakeld, tot enorme frustratie van de spelers, want zoeken naar die zeldzame Pokémon wordt zo heel wat moeilijker. Nog even volhouden dus!

Het volledige Panel gesprek kan je hieronder (opnieuw) meevolgen:

Navigation

Add comment